РЗИ – Благоевград разширява обхвата на информационната  кампания  за имунизиране срещу COVID-19

РЗИ – Благоевград, информира, че считано от 03.06.2021 г. разширява обхвата на информационната  кампания  за имунизиране на населението с ваксина срещу COVID-19 в Областта.

За целта служители на инспекцията ще провеждат ежедневни срещи с представители на общинските администрации, здравните медиатори към тях, собственици на промишлени предприятия и представители на туристическия бранш в област Благоевград. Ще се дискутира възможността за имунизиране на неимунизираната част от населението и на тези, които са преболедували коронавирусна инфекция в по-ранен етап. Информационната кампания ще включва също и извършване на имунизации от имунизационни екипи в открити пунктове пред големи търговски обекти или общински администрации, чиято инициатива ще е на РЗИ – Благоевград, на съответната администрация или търговски обект.

РЗИ – Благоевград разполага с всички видове разрешени за употреба в Република България ваксини срещу COVID-19, същите са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания. Трябва да бъдем внимателни, защото в общественото пространство все по-често се разпространява невярна информация за ваксините. По този начин се подрива доверието в имунизационния процес и в ползата, която ваксините носят. Науката е категорична, че ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни.

Информационната кампания се провежда с цел успешното ограничаване и спиране разпространението на COVID-19, както и опазване живота и здравето на хората.

152 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.