ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството заради провала с публичните финанси, съобщи на брифинг в централата на паритята заместник-председателят на партията Томислав Дончев.

 

„Отношенията в коалицията се регулират вътре с натиск, а подкрепата се осигурява с пазарлъци. На тази мъка трябва да се сложи край, защото тя е мъка за всички партньори, за народните представители в опитите си да открият аргументи защо трябва това правителство да съществува. Тази глава от съвременната история на България ще е позорна, единственото, което можем да направим, е тази история да е кратка, настоя Дончев в мотивите си на искания от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на премиера Кирил Петков.

 

На свой ред депутатът Делян Добрев обяви, че у нас има галопираща инфлация, която кабинетът не може да удържи.

 

„Необяснимата инфлация се отрази на бизнеса, който я калкулира в цените на продуктите си“, категоричен бе той. „Това правителство трябва да си отиде, защото първо е некадърно, второ е лобистко и трето е корумпирано“, настоя Добрев.

 

„Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите“, обяви бившият социален министър Деница Сачева.

 

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че мотивите за вота са готови и утре те ще бъдат внесени в деловодството на НС.

 

Мотивите на вота ще бъдат внесени утре в деловодството на Народното събрание. ГЕРБ-СДС ще водят разговори с всички парламентарно представени политически сили, подчерта председателят на групата Десислава Атанасова.

 

„Ще поканим на консултации представителите на всички парламентарни групи като започнем от най-малката парламентарна група. На България сега ѝ трябват държавници, стабилност и сигурност. И всичко това минава през оставка“.

 

„Нашата цел не е просто това правителство да приключи злополучния си мандат. Нашата цел е да помогнем да ДБ и на БСП да излязат от тази коалиция, която е на път да ги приключи като политически субекти. За нас това, което виждаме, е абсолютно недопустимо и пагубно и това е причината да внесем този вот на недоверие“, каза от своя страна Тома Биков.

 

„Не виждам никаква политическа логика опозицията да подкрепи бюджета“, каза в отговор на въпрос Томислав Дончев, но направи уточнението, че доходите на хората са важни.

 

Той добави, че предсрочни избори не са добро решение, но нещата са докарани дотам, че трябва да се избира по-малко лошо решение.

 

От ГЕРБ категорично опровергаха разпространени в медиите информации за отцепници и сред техните депутати. От думите им стана ясно, че са склонни да подкрепят актуализацията на бюджета само в раздела за социалните плащания и пенсиите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

97 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално