Гражданското общество на Благоевград? Пералня за опетнена репутация и жажда за обществени поръчки

Няма какво да се лъжем. Всеки, който употреби словосъчетанието гражданско общество в Пиринско, вече е започнал да ви прецаква. С тези думи на власт дойде Камбитов, после го смени Томов, а през всичките тези години за „гражданско общество“ се говори от бивши и бъдещи общински съветници, кандидат-депутати и всякакви други желаещи да яхнат хорското недоволство за свой личен интерес. В устата на видни „демократи“ като Любчо Милев, Калоян Ханджийски,Петър Байкушев и син, Мама Кажа, Краси Роячки, Роска Водоноска ( прякорът изобщо не е случаен) ,Тасков, Масков и темподобните им това словосъчетание придоби толкова унизителна слава, че всеки нормален човек на тяхно място, отдавна вече щеше да е умрял от срам. Вероятно й роднините им вече ги е срам. КПКОНПИ пък сигурно отдавна са вдигнали ръце от Благоевград- всеки втори политик и общественик вече е бил техен клиент. Избирателите им- мургавите 30 лв на глас също ги е срам. Но да погледнем какво точно значи да си „шампион“ по гражданско право в Джумаята.
Започваме с любимия ни демократ, КалояМ ( да, ям!) Ханджийски, на когото всички казваме петолъчко, но на него не му дреме от този факт, защото уважаеми десни, той вече ви е прецакал многократно. Калата прекара 10 години на чело на ДСБ и беше активен: то не бяха протести, то не бяха граждански форми на протести, лични форми на протести, знамена вя, боядисва паметници, прави хепънинги с по 10 човека и накрая успя да е общински съветник. Като такъв нито веднъж не си спомняме да е направил нещо полезно за избирателите си, освен разбира се в моментите, в които правеше полезни неща за БСП. Ханджийски (Петолъчко) беше основната патерица на Томов (издигнат от БСП), поради което си въртеше договорчета и договорки, за които и сто тона минерална вода РиЛаНа да изпием, няма да ни остане време да ви разкажем. След като хората на Генерала в София го изгониха позорно от ДСБ, той вече се преорентирал към ПП. Демек, и той ще продължава промяната. На трона му в Благоевград седна не кой да е, а Васи Пав. Тук думите ни спират, защото сме безмълвни. Скандално изгонената поради некадърност заместник-кметицата по културата на управлението на БСП днес е председател на ДСБ. И е много дясна, толкова, че може да конкурира Цола Драгойчева. Но БСП и десните в Благоевград така са омесени, че човек трудно може да се ориентира кой комунист, кой ченге и коя обществена поръчка е на „наш човек“. Но вие си гласувайте за тези морални хора. За Любчо Милев, чиито умствен капацитет се побира в това да вдига палката и да командва старите другари в полицията, особено когато замирише на избори. За д-р Пандев няма да говорим, че КПКОНПИ вече е казала достатъчно. Но ако все пак искате да вникнете в психологията на този запален „демократ“, само отворете личния му фейсбук. Ако не се застреляте до 10 минути, викнете Пешо Байкушев да ви помогне. И тук стигаме до пустото „гражданско общество“. Да обясним- Пешо Байкушев е бивш земеделец, бивш демократ, бивш патриот и бивш кандидат за кмет. Градската му репутация е толкова опетнена, че него могат да го ползват за вакса в обущарниците. Само проверете обществените поръчки, които фирмата на Байкушев е изпълнила и ще ви стане ясно за странната му, почти перверзна връзка със ( затаете дъх) : Паскалев, Камбитов, Томов, Тасков. Да, със всичките. И улиците, които фирмата му направи- като печалната улица „Мелник“, за която ще ви трябва шнорхел. Далаверата с използването на най-евтините материали и изписването им за тройно по-скъпи не ни стряска. Предвид езика, маниера и тона му към обикновените хора, Байкушев просто няма с какво да ни изненада. За справка- пак вижте Фейсбук и начинът, по който Байкушев обижда всеки, който не е на неговото мнение. „Дебел идиот, смотана крава, тъп олигофрен“- тези квалификации ни помагат да разберем чудесно психологията на семейство Байкушеви и превъзходството, с което се отнасят към всички останали. В тази връзка, Методи, също ни е малко скучен.

Ако няма с какво да се похвали на външен вид, Метошката компенсира като се самообявява за правен великан и себехвали до степен, в която хвърля в екстаз свитата му от млади, но самотни боркини за граждански права като Пандурска, Топурска и Димитрова-Попова. Месечните 100 лв, които хвърля на не чак толкова младия Георги Бузов да се изказва по всякакви въпроси, сред които озеленяване, електробуси, роботика, архитектура и висша математика, тук не ги броим. Какво всъщност иска бандата на Методи? Лесно е. Проверете фирмата му в регистъра. Обществени поръчки. Власт. Пари. Болезнена жажда, която го накара да подскача като цветарка около Веселин Марешки, после около ДСБ, след това в ДБ, а днес вече и в ПП.
Разбира се, той е великан- на далаверата. Малко се знае, че Методи е адвокат на рицаря на чашката Румен Томов. Толкова е добър, че завлече Благоевград с 1,5 милиона лева за печалното дело за извозване на боклуците на града в Костинброд при наличието на новоизградено депо. Нали не мислите, че ще продължи промяната? Но ние пак сме благосклонни. Знаем, че гражданското обществ,о за което говори бандата на Байкуша е всъщност свита от 10 трола във фейсбук, а напъните му показват, че джоба му е изпразнен яко. Формулата е ясна: викаме десет самозаблудени овце, пишем статуси в социланите мрежи, бойкотираме всичко. И кацаме последни в листата на Гюров ( депутат от Благоевград, известен само на трима преподаватели в АУБ и в магазините за гуменки), откъдето говорим за гражданско общество. Зад кадър- стария апаратчик Тасков. Да не забравим, че режисьор е и Роска Водоноска, чиито амбиции напълно отговарят на габаритите й, а и на открадното през годините. Да припомним, 8000 лв заплата всеки месец. Личен шофьор. Опустошено и опоскано ВиК, счупени тръби, катастрофални ремонти..
Но иначе имаме гражданско общество, дами и господа! Пак гласувайте за тях!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

5 175 преглеждания

3 коментара за “Гражданското общество на Благоевград? Пералня за опетнена репутация и жажда за обществени поръчки

  1. Презирам хората, които нямат достойнството да си напишат името под драсканиците и глупостите, които са написали по мой адрес и по адрес на хората, които стоят с няколко класи над тях.
    Тъжно е, когато някакви влечуги като „авторката“ Анелия Лазарова се опитват да бъдат коректив на процеси, за които нямат нито има умествен потенциал, нито възможност да преценят колко ниско са паднали срещу няколко подхвърлените им няколко сребърника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: 10-те най