Излекуван от Кърджали даде повторно положителна проба за COVID-19, общо случаите са 1911

Има още двама починали, заразата стигна и Търговище
46 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие. От тях 22 души са в болница. Общият брой на заразените е 1911. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Заразата стигна и Търговище. Активните области са 11. За последните 24 часа са направени 1777 проби.

Новите случаи се разпределят така: София – 16, Ямбол – 11, Плевен – 7, Видин -3, Пловдив -2, Благоевград – 2, Кърджали -1, Кюстендил – 1, Разград – 1, Монтана -1, Търговище -1.

Излекуван от Кърджали е дал повторно положителна проба за коронавирус. Не се касае за повторно заразяване, а за задържане на вируса в долните дихателни пътища.

„В Кърджали беше установен случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция. Подобни случаи са констатирани в редица други държави. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища“, поясни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Броят на починалите е 88, а 422 са излекуваните. През последното денонощието са починали мъж на 84 години в „Пирогов“, жена на 52 години от Ямбол, мъж на 86 години в Благоевград и 74-годишен мъж в София. Всички са били с придружаващи заболявания.

Има 5 нови случая на заразени медицински лица. Става въпрос за 4 лекари и една медицинска сестра.

Най-много заразени до момента има в София – 823 души. От всички 1911 констатирани с COVID-19 – 932 са мъже и 979 са жени. 380 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 521 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално