1811 са случаите на COVID-19 у нас, Благоевград -2

Това съобщиха от Националния оперативен щаб
За последното денонощие още 53-ма души са дали положителна проба за COVID-19. От тях в болница са 25. Общо заразените у нас вече са 1811. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

За последните 24 са направени 1163 проби. В София новите случаи са 19. От тях 12 са в домове в социални служби. Във ВМА са настанени двама души, в болница „Света Анна“ – един и 15 са амбулаторни.

Излекувани в страната са общо 384 души или 22 %.

Има един нов случай сред медицинския персонал. Заразена е медицинска сестра от „Пирогов“. С нея общият брой на медицинските лица с COVID-19 става 192.

Починалите са 84. Мъж на 67 години е починал в МБАЛ-Велико Търново с придружаващи заболявания и диабет. Другият починал е на 70 години в МБАЛ-Ямбол, който е имал белодробно болест.

В болница са настанени 353 души, от тях 38 са в интензивно отделение.

Лечението с кръвна плазма се прилага само във ВМА, тъй като болницата разполага със собствен кръвен център и има възможност да набира доброволци с антитела.

„Този метод беше приложено двама пациенти. За съжаление преди три дни почина единият, който беше в по-леко състояние, но имаше придружаващо заболяване – ливкемия. Другият пациент, който беше в тежко състояние и интубиран, вече е в добро“, поясни ген. Мутафчийски.

Новите случаи се разпределят така: София – 19; Ямбол – 12; Пазарджик – 5; Плевен – 5; Перник – 4; Бургас – 3; Благоевград -2; Враца – 2; Кюстендил – 1.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 950 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград