Албина Анева аут от парламента

Изненадан ли е някой, че Албина Анева отново се провали в опитите си да се домогне до „голямата политика“, сядайки в удобното депутатско кресло? Днес стана ясно, че почти сигурно, Мая Манолова ще се възползва от правото си да влезе в 46-то Народно събрание от 1 МИР – Благоевград, отстъпвайки място си в София на Димитър Делчев.

Действието на Манолова е съвсем разбираемо! Естествено бе тя да заложи на сигурния си коалиционен партньор, какъвто е Митко Делчев, вместо на нашата адвокатка, която не само има спорна репутация, но и се слави с това, че в СВ-то си може да се „похвали“ с десетки партии, на които е била член.

Припомняме, че през близо 20-годишното ѝ пребиваване в ОбС – Благоевград това е 5-ата партия, която тя напуска. За първи път Албина Анева става общински съветник през далечната 2003 година като част от квотата на тогавашния кмет Лазар Причкапов в групата на БСП. Не след дълго обаче Анева загърби лявата идея и след развод с тогавашните ѝ съпартийци напусна групата им и се обяви за независим съветник.

Независимостта ѝ обаче не трая дълго и през 2007 година Албина Анева вече беше съветник от листата на Граждански съвет за Благоевград на Радослав Тасков. По негово предложение тя дори беше избрана за зам.-председател на местния парламент в Благоевград. Няколко месеца по-късно обаче Албина Анева отново реши, че е време за нов политически пристан. В резултат на това се стигна до отстраняването ѝ от поста зам.-председател на ОбС, което в политическите среди тогава беше изтълкувано като публично унижение за прелитащата от партия в партия Албина Анева.

Юристката обаче не показа, да се е засрамила от политическото си номадство и още на следващите избори през 2011 година се яви отново този път прегърнала идеите на „Обединен блок на труда – български лейбъристи“.  Година по-късно втората в листата ѝ тогава Гергана Муртова не издържа на компанията на Анева и реши да я изостави сама да представлява партията на лейбъристите като обяви, че става независима.

През 2015 година Албина Анева претърпява поредната политическа метаморфоза. Лейбъристите вече не са на мода и тя бурно прокламира идеите на Движение 21 на Татяна Дончева. Именно с тази партия тя се явява на местните избори като кандидат-съветник заедно с колегата си Георги Корчев. Корчев обаче, подобно на Муртова, бързо осъзнава в каква компания е попаднал и скоро напуска групата на Анева и се обявява за независим съветник.

На последните местни избори през 2019 г. Албина Анева отново е пребоядисана – този път влиза като съветник от ПП МИР. Освен способността ѝ да сменя партиите като носни кърпи обаче трябва да ѝ признаем и нещо друго – все по-скоростно да отблъсква колегите си от себе си. Само два месеца след изборите, на които тя става съветник от МИР заедно с колегата си Валери Манов, той я напуска и става независим съветник.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 885 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград