Чии интереси защитава Методи Байкушев по темата с „Бачиново“?

Чии интереси защитава Методи Байкушев по темата с „Бачиново“? – този въпрос все повече си задаваме в последните дни, след като малко по малко, наяве, започнаха да излизат любопитни подробности, свързани със CV-то на благоевградския адвокат. След като всички се сетихме за неговия баща Петър Байкушев и обвързаностите, които той има с определени бизнес кръгове, днес вестник „Струма“ публикува информация, според която Байкушев – младши е този, заради когото Благоевград бе наказан да плаща 1.2 млн. лв.

Нека припомним, че при встъпването си в длъжност Румен Томов прекрати договора с оператора на Регионалното депо за отпадъци, а причината, която тогава изтъкна е, че предшественикът му еднолично бил взел решението, което било незаконосъобразно. Последва криза с отпадъците в Благоевград и необходимост боклуците ни да се извозват до Костинброд, което, сами разбирате, бе свързано с увеличаване разходите за сметосъбиране и сметоизвозване.

Междувременно операторът, който е изгонен от Румен Томов, започва съдебна битка срещу екскмета. Той пък се доверява за правна помощ на обявилия се за защитник на гражданските права Методи Байкушев. Адвокатът губи делото, операторът осъжда общината за 1.2 млн. лв., които започва да връща Томов в края на мандата си, а остатъкът изплаща новият кметски екип на Илко Стоянов.

И сега, след като знаем тази информация, започваме да се питаме дали действително Методи защитава парк „Бачиново“, защото е против поемането на задължение или Байкушев защитава интересите на Румен Томов, който ако беше останал кмет вече щеше да е разпродал благоевградския парк и щяхме да сме свидетели на старта на строителството на новия луксозен квартал на Благоевград – Бачиново?

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 700 преглеждания

2 коментара за “Чии интереси защитава Методи Байкушев по темата с „Бачиново“?

  1. Като са некадърни юристите на Общината, какво им е виновен Байкушев? А ако кметът е взел неправилно решение, съвсем естествено ще го осъдят да плати, независимо от адвоката на ищеца. Браво на младия Байкушев, че успешно се е справил с цял отбор юристи на Общината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград