Добрата новина! След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за моста на Покровнишко шосе

Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти и финансирането, необходимо за възстановителните дейности, ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това стана ясно след изпратено писмо от кмета на Благоевград Илко Стоянов до Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предстои да бъде извършена спешна процедура по инженеринг от Областно пътно управление, след което да бъдат предприети действия по ремонтиране на съоръжението. Възможно е вместо възстановителни дейности на място да бъде изграден и нов мост.

 

В тази връзка кметът Илко Стоянов проведе среща с жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица. В нея взеха участие и Иван Кунев, директор на ОПУ, секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев и кметът на с. Покровник Недко Ангелов.

 

В писмото си до МРРБ кметът Стоянов подчертава, че освен затрудненото придвижване на хората от малките населени места, в резултат на поддалия мост, се генерират и икономически загуби, тъй като в района има работещи фирми.

 

През изминалата седмица жители депозираха и подписка, с която настояват за навременно възстановяване на съоръжението.

 

Мостът, който е държавна собственост, поддаде в средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 162 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград