Доброволци от ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ с ново защитно облекло

Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи специално защитно облекло на доброволци от ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“. Комплектите включват огнеупорни костюми, каска, защитна маска, очила, ботуши. Екипировките ще бъдат използвани в случай на възникнали бедствия и аварии.

В с доброволците участва и директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград инж. Георги Пармаков.

Наскоро бе закупено и специално оборудване, предназначено за извънредни ситуации – резервоари за вода, помпи за пожарогасене, гръбни пръскачки, специални въжета, фенери.

„Благодаря Ви за всеотдайността и готовността да помагате в извънредни ситуации! Въпреки трудностите, с които се сблъсквате, продължавайте да бъдете себе си! В стремежа си да сте полезни на обществото, често Вие поемате риск за собственото си здраве и своя живот. Пазете се и бъдете здрави!“, каза кметът Илко Стоянов.

В ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ членуват общо 16 мъже и жени. Всички те са преминали курс на обучение за оказване на първа помощ и навременна реакция при бедствия и аварии.

Непосредствено след срещата с доброволците, се проведе и заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Благоевград.

Сред гласуваните точки бяха приемане на годишен план за изпълнение на Общинска програма за намаляване на риска от бедствия, беше взето решение за кандидатстване пред МКВПМСРБ за финансиране на превантивни дейности.

В заседанието взеха участие представители на различни институции в областния център.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

72 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград