Международна автотранспортна компания отвори офиси в Благоевград, кметът Илко Стоянов: Може да разчитате на абсолютна подкрепа от наша страна

Водеща автотранспортна фирма, развиваща дейност в САЩ, отвори офиси в Благоевград. „Монтуей Ауто Транспорт“ идва в областния център на Пиринско в резултат на успешни преговори между кмета Илко Стоянов и собствениците на компанията. Преди няколко месеца представители на фирмата взеха участие и в Първи регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“, по време на който изразиха увереност, че виждат потенциал в града за разгръщане на бизнес нишата, в която работят.

Компанията стартира дейност в Благоевград с 42 работни места и перспектива да се разраства. Основното изискване е кандидатите да владеят английски език, като компанията поема обучението и профилирането им след като хората бъдат наети.

Амбицията на собствениците и мениджърите на фирмата е със съдействието на Община Благоевград да установят трайни взаимоотношения със средните и висши училища на територията Благоевград, като привличат кадри за работа в компанията.

„В мое лице и в това на екипа, с който работя, имате абсолютна подкрепа. Ще съдействаме с всичко необходимо, за да може да продължите да се развивате все така успешно, вече и на територията на Благоевград“, заяви по време на официалното откриване на офисите кметът Илко Стоянов.

„Монтуей Ауто Транспорт“ е открита през 2007 година и се занимава с транспортиране автомобилите на клиенти между различни точки. Компанията е лидер на пазара в Съединените щати. В нея към момента работят над 500 човека, от които над 200 са в България, 200 са в РС Македония, а централата е в САЩ.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

534 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград