Шеста поред група се създава в благоевградския Общински съвет

Нова, шеста поред група се създава в благоевградския Общински съвет. Със заявление до председателя официално раждането на отделна формация са декларирали четиримата съветници от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“.

С учредяването на местния парламент на Благоевград земеделците правиха многократни опити да обединят останалите съветници в подкрепа на кандидатурата на своя представител Рашко Динков за председател на ОбС, но така и не успяха да го наложат като приемливата от всички политически формации кандидатура. Затова сега любопитният факт е, че за лидер на групата се излъчва четвъртият в избирателната листа на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Георги Корчев.

Интересно е, че земеделците в ОбС – Благоевград едва сега сформират група, въпреки че отговарят на условието да са минимум четирима, за да се обособят в такава, и можеха да го направят още в началото на учредяването на местния парламент, както го направиха Зелените, БСП, ГЕРБ и  Местна коалиция ЕНП.

Шестата група в местния парламент на Благоевград се обявява едва седмица след учредяването на групата „Свободни демократи“, която обедини представителите на десните партии Калоян Ханджийски, Мирослав Чолев, Георги Иванов и станалия независим сред отлюспването му от ПП МИР съветник Валери Манов./struma.bg/

111 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.