Скандален запис! Илко Стоянов поръчва да се удари председателя на Обс Радослав Тасков! (ВИДЕО)

Скандален запис се появи днес в социалните мрежи. От чутото става ясно, че кандидатът за кмет от „Има такъв народ“ Илко Стоянов поръчва най-вероятно на висш офицер от полицията да се удари председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков.

От записа с гласа на Стоянов става ясно, че поръчката е дадена и той държи сметка на човека отсреща защо още не е ударен. Не става ясно обаче в какъв контекст са думите на кандидат-кмета. Дали Тасков трябва да бъде ударен през хора от Общинския съвет или през правохранителните органи.

Записът обаче със сигурност показва едно – че предизборната битка е в най-ожесточената си фаза. Че борбата за кметския пост не изключва и най-мръсните похвати, познати ни от мутренските годините. Компромати, схеми, лъжи, доноси, включително медийно орезиляване.

Интересното в случая е защо атаката е срещу председателя на Общински съвет Благоевград? Радослав Тасков не е кандидат за кмет и защо тогава той е целта? Струма нюз потърси мнението на няколко човека, пожелали анонимност,  които много добре познават както политическата, така и цялостната обстановка в града. Обобщението накратко:

Радослав Таков от години е незаобиколим фактор в местната политика. От години подкрепата му за определен кмет или кандидат-съветник е била ключова за избирането му.

Дълго време името на председателя на ОбС Благоевград бе спрягано като кандидат-кмет и сред фаворитите за спечелване на изборите. Само преди 2 седмици Радослав Тасков бе избран отново за председател на Общински съвет с огромно мнозинство.

Още след избирането му съветници, гравитиращи около Илко Стоянов – като кандидатката на ИМВ Албина Анева и вечният протестър Калоян Ханджийски, атакуваха избора на Тасков с измислени мотиви и модели.

Не е тайна, че бившия кмет Атанас Камбитов подкрепя в настоящата кампания Илко Стоянов. След чутото в записа става ясно, че Радослав Тасков е заплаха за управлението на Стоянов, ако разбира се се стигне до такова.

В цялата досегашна кампания обаче Радослав Тасков публично не е казал кой от кандидатите подкрепя. Такова разбира се трябва да бъде поведението на един председател на Общински съвет, на който ще му се наложи да работи с избрания след 27 юни.

В свое интервю след встъпването му в длъжност Тасков каза, че изборът е непредвидим и че той е готов да работи с всеки избран за кмет, стига да няма вмешателство в съвета.

Дали ще има ответна реакция на председателя Тасков остава да видим, дали поръчката от записа ще бъде изпълнена под някаква форма предстои да разберем. Дано обаче времената, когато градът беше обграждан с жандармерия и полиция с цел избирането на „правилния кандидат“, както беше на изборите през 2007 година, да са отминали.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

21 562 преглеждания

3 коментара за “Скандален запис! Илко Стоянов поръчва да се удари председателя на Обс Радослав Тасков! (ВИДЕО)

  1. Според мен е компромат пуснат от Дончо.Тоя е болен мозък и записва всичко и всеки.Усеща че е пътник и това ще прави през фалшивите си профили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград