Партиен хамелеон със съмнителна репутация и строителни интереси попадна в листата на ПП в Благоевград

Строителни интереси на ПП, защитавани от депутати на ПП в Благоевград застрашават най-хубавия парк в града
Адвокат със съмнителна репутация и цяла плеяда от заплетени обществени поръчки е новото лице на ПП в Благоевград. Новоизлюпеният кандидат депутат има дълга история от партийни листи зад гърба си. Син на потомствен комунист, Б. вече е преминал през няколко партии, сред които „Воля“ на Веселин Марешки, ДСБ, ДБ, а сега акостира в листата на „Продължаваме промяната“. Само до преди година Методи е адвокат на червения кмет на Благоевград Румен Томов и негов близък приятел. Адвокатските му съвети обаче излизат през носа на благоевградчани- при наличието на новопостроено депо, за което тогава управляващата партия ГЕРБ наля 20 милиона лева, кметът на БСП Томов и адвокатът му Методи Байкушев целенасочено решават да извозват отпадъците на Благоевград в Костинброд и да не ползват новопростроеното депо. В рамките на повече от година, сметката възлиза близо 1,5 милиона лева от джоба на данъкоплатците. Кой как се е възползвал от нелепото решение, не е ясно, но преди месец от прокуратурата започнаха да разглеждат случая за нанесени щети на Община Благоевград.
Преди години същият е сред приближените на Веселин Марешки като в Благоевград се представя за негов човек. Не е ясно защо от ПП изобщо не си правят труда да проверят какъв човек фигурира в листите им, но местните споделят, че Байкушев е сред хората с най-лошо реноме в града. Една от причините е строителния интерес на семейство Байкушеви. Баща му Петър е сред най-активните строителни предпримачи в Благоевград- негови фирми дежурно обслужват строителни обекти в града по времето на кметовете Костадин Паскалев, Атанас Камбитов и Румен Томов. Прави силно впечатление, че приближените на кандидат-депутата от ПП са все хора с червено партийно минало и мастити строителни интереси. Резултатът обаче често е на гърба на хората- един от последните примери е построената от семейната фирма „Монолитстрой“ улица „Мелник“ в града, която бе асфалтирана толкова некачествено, че потъна във вода дни след ремонта. Преди години пак Байкушеви се възползват от още един червен кмет, този път Костадин Паскалев като именно той им предоставя 70 процента от собствеността на пазара в града в замяна на строителството му. От тогава това е христоматиен пример за това как се съсипва обществено съоръжение- в момента пазара в Благоевград е в окаяно състояние, но е собственост на Байкушеви. В нея до преди дни основен съдружник беше именно кандидат-депутатът на ПП Методи Байкушев. Макар да се опита да скрие този факт от хората, той напусна фирмата, но следите в търговския регистър остават. Крайно любопитен е и фактът, че „Монолитстрой“ е задлъжняла на кредитори и банки.

Парк „Бачиново“ е един от големите интереси на кръговете около Методи, които от години се опитват да го застроят. Показателно е, че близки до Байкушев общински съветници дежурно предлагат нови и нови идеи как паркът да бъде застроен. Приближеният до семейство Байкушеви червен бизнесмен пък Георги Ганджов не крие намеренията си да строи затворен жилищен комплекс именно в любимия на Благоевград парк. Същият придобива собствеността на единствените тенис кортове в града със скандална заменка, при която се сдобива с цели 18 декара срещу едва 800 квадрата. Заменката е осъществена и оркестрирана от друг червен кадър- Владимир Димитров, тогава областен управител от БСП. Последният беше печално известен като шеф на Басейнова дирекция в областния град. Разбира се, той също е част от кръга на Байкушеви.
Парк „Бачиново“, известен като зелените дробове на Благоевград се намират в катастрофално състояние до тази година, когато кметските избори печели Илко Стоянов. В програмата му категорично е заложено, че паркът няма да се застрои, което докара до истерия приближените до Байкушев строители. В опит да предотврати застрояването на Бачиново, кметът разработи цялостен проект с който не само ще реновира  парка, но и ще разшири зелените му площи.

Мащабният проект, който трябваше да ремонтира и свързаният с „Бачиново“ аквапарк беше одобрен от държавния Фонд за устойчиви градове и щеше завинаги да сложи край на строителните интереси на кандидат-депутата на ПП. След като ОБС-Благоевград го гласува и одобри, проектът беше върнат от областният управител Николай Шушков , бивш комсомолски секретар и заместник-кмет на града по времето на Лазар Причкапов(БСП). При такава силна мрежа от червени зависимости и приятелства, не е ясно как от ПП са се спрели на подобен кандидат. Благоевградчани коментират, че лицата от листата им в региона е наредена хаотично и без никакъв подбор.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 950 преглеждания

8 коментара за “Партиен хамелеон със съмнителна репутация и строителни интереси попадна в листата на ПП в Благоевград

  1. Струма, „чудесна“ статия! Обаче тя само показвам колко ги е страх всички дребни душички в Благоевград, които стоят за вас!!!!

  2. Смешковци, каквито и лайна да изпишете, Аква Парк, финансиран от Общината Н-Я-М-А да има!!!! Осъзнайте го !!!! Методи не е сам, напротив! Адски много хора го подкрепяме и тази кражба НЯМА да ви се получи, жалки дребни хорица!!!! Хубав ден !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград