Партиен хамелеон със съмнителна репутация и строителни интереси попадна в листата на ПП в Благоевград

Строителни интереси на ПП, защитавани от депутати на ПП в Благоевград застрашават най-хубавия парк в града
Адвокат със съмнителна репутация и цяла плеяда от заплетени обществени поръчки е новото лице на ПП в Благоевград. Новоизлюпеният кандидат депутат има дълга история от партийни листи зад гърба си. Син на потомствен комунист, Б. вече е преминал през няколко партии, сред които „Воля“ на Веселин Марешки, ДСБ, ДБ, а сега акостира в листата на „Продължаваме промяната“. Само до преди година Методи е адвокат на тогавашния кмет Румен Томов и негов близък приятел. Адвокатските му съвети обаче излизат през носа на благоевградчани.

Заради адвокатските съвети на Методи Байкушев отпадъците на Благоевград се извозват до Костинброд. В рамките на повече от година, сметката възлиза близо 1,5 милиона лева от джоба на данъкоплатците. Кой как се е възползвал от нелепото решение, не е ясно, но преди месец от прокуратурата започнаха да разглеждат случая за нанесени щети на Община Благоевград.

Преди години същият е сред приближените на Веселин Марешки като в Благоевград се представя за негов човек. Не е ясно защо от ПП изобщо не си правят труда да проверят какъв човек фигурира в листите им, но местните споделят, че Байкушев е сред хората с най-лошо реноме в града. Една от причините е строителния интерес на семейство Байкушеви. Баща му Петър е сред най-активните строителни предпримачи в Благоевград- негови фирми дежурно обслужват строителни обекти в града по времето на кметовете Костадин Паскалев и Атанас Камбитов.

Прави силно впечатление, че приближените на кандидат-депутата от ПП са все хора с мастити строителни интереси. Резултатът обаче често е на гърба на хората.

Преди години пак Байкушеви се възползват от още един червен кмет, този път Костадин Паскалев като именно той им предоставя 70 процента от собствеността на пазара в града в замяна на строителството му. От тогава това е христоматиен пример за това как се съсипва обществено съоръжение- в момента пазара в Благоевград е в окаяно състояние, но е собственост на Байкушеви. В нея до преди дни основен съдружник беше именно кандидат-депутатът на ПП Методи Байкушев. Макар да се опита да скрие този факт от хората, той напусна фирмата, но следите в търговския регистър остават. Крайно любопитен е и фактът, че „Монолитстрой“ е задлъжняла на кредитори и банки.

Парк „Бачиново“ е един от големите интереси на кръговете около Методи, които от години се опитват да го застроят. Показателно е, че близки до Байкушев общински съветници дежурно предлагат нови и нови идеи как паркът да бъде застроен. Приближеният до семейство Байкушеви червен бизнесмен пък Георги Ганджов не крие намеренията си да строи затворен жилищен комплекс именно в любимия на Благоевград парк. Същият придобива собствеността на единствените тенис кортове в града със скандална заменка, при която се сдобива с цели 18 декара срещу едва 800 квадрата. Заменката е осъществена и оркестрирана от друг червен кадър- Владимир Димитров, тогава областен управител от БСП. Последният беше печално известен като шеф на Басейнова дирекция в областния град. Разбира се, той също е част от кръга на Байкушеви.

Парк „Бачиново“, известен като зелените дробове на Благоевград се намират в катастрофално състояние до тази година, когато кметските избори печели Илко Стоянов. В програмата му категорично е заложено, че паркът няма да се застрои, което докара до истерия приближените до Байкушев строители. В опит да предотврати застрояването на Бачиново, кметът разработи цялостен проект с който не само ще реновира  парка, но и ще разшири зелените му площи.

Мащабният проект, който трябваше да ремонтира и свързаният с „Бачиново“ аквапарк беше одобрен от държавния Фонд за устойчиви градове и щеше завинаги да сложи край на строителните интереси на кандидат-депутата на ПП. След като ОБС-Благоевград го гласува и одобри, проектът беше върнат от областният управител Николай Шушков , бивш комсомолски секретар и заместник-кмет на града по времето на Лазар Причкапов(БСП). При такава силна мрежа от червени зависимости и приятелства, не е ясно как от ПП са се спрели на подобен кандидат. Благоевградчани коментират, че лицата от листата им в региона е наредена хаотично и без никакъв подбор.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

10 534 преглеждания

9 коментара за “Партиен хамелеон със съмнителна репутация и строителни интереси попадна в листата на ПП в Благоевград

 1. Струма, „чудесна“ статия! Обаче тя само показвам колко ги е страх всички дребни душички в Благоевград, които стоят за вас!!!!

 2. Смешковци, каквито и лайна да изпишете, Аква Парк, финансиран от Общината Н-Я-М-А да има!!!! Осъзнайте го !!!! Методи не е сам, напротив! Адски много хора го подкрепяме и тази кражба НЯМА да ви се получи, жалки дребни хорица!!!! Хубав ден !

  1. Ти който пишеш такива неща….от къде си? От селата ли?
   Винаги е имало градски плаж в Благоевград !
   Мераци да строят , да съсипят парк Бачиново!
   Вие не си обичате града, а само целите за надмощие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград