Петък ще е най-топлият ден тази седмица

Снимка: "Моята новина"

Снимка: „Моята новина“

През уикенда ще има слаби превалявания в Югозападна България

Източноевропейският антициклон продължава да поддържа високи температури на Балканите. Днес е се появят рехави облаци, но термометрите ще гонят стойности между 20 и 25 градуса. Най-топло ще бъде по поречието на река Дунав, в централните райони на Южна и в Югоизточна България.

След обяд ще задуха по-хладен вятър от северозапад, с който ще започне леко пролетно захлаждане. През почивните дни температурите ще паднат с 3-4 градуса, а на изолирани места в Югозападната половина на страната ще превали слабо.

В началото на следващата седмица априлската жега ще се върне. В понеделник и вторник отново ще е топло с температури около и над 20 градуса. В следобедните часове и вечерта във вторник обаче от север-северозапад ще се спусне студен атмосферен фронт.

Преминаването му над страната ще донесе слаби превалявания предимно от дъжд и тук-там в западните планински масиви сняг. В Северозападна България във вторник и в Югоизточна в сряда ще се чуят гръмотевици. Температурите ще паднат до 10-15 градуса.

След прохладната сряда и четвъртък в края на следващата седмица топлото пролетно време триумфално ще се завърне за дните около Великден със стойности на термометрите над 20 градуса.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

161 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Петрич