5 години по-късно: Заформя се скандал с уредени боксови мачове на Олимпиадата в Рио през 2016 г.

Английският вестник „Guardian“ излезе с бомбастичната информация, че по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, няколко боксови мача, в които са се разпределяли медали, са били манипулирани!
Според изданието този факт е установен от разследването на независима комисия под ръководството на професор Ричард Макларън и става въпрос за най-малко седем срещи:
„Професор Макларън и неговият екип установиха, че на боксовия турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро съществувала система за манипулиране на резултати от двубоите“, казва президентът на Международната боксова асоциация (АИБА) Умар Кремльов.
„Сега предстои да се запознаем подробно с доклада и да решим какви стъпки да предприемем, за да гарантираме справедливостта. Ще се консултираме и с юристи, за да видим какви мерки може да вземем срещу лицата, участвали в манипулацията“, добави още шефът на асоциацията.
Припомняме, че на Олимпидата в Токио през това лято, също имаше съмнения около съдийските решения в редица двубои. Едно от тях касаеше българката Станимира Петрова – ето какъв бе нейният коментар тогава!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт