Антонио Конте не иска в Нюкасъл

Антонио Конте на този етап няма намерение да поема Нюкасъл, въпреки непрестанните спекулации от последните дни, които го свързват с мениджърския пост в клуба и го определят като наследник на Стив Брус.

Часовете на Стив Брус начело на „свраките“ са преброени, но все още няма яснота какъв ще бъде следващият ход на новите собственици на английския клуб.

Новият борд на директорите, ръководен от финансистката Аманда Стейвли, търси подходящия човек, който да превърне клуба в сериозен претендент във Висшата лига.

Бившият мениджър на Челси Конте е един от най-очевадните кандидати, като има предвид, че е без работа и веднага може да поеме Нюкасъл.

Автобиографията на Конте е забележителна на клубно ниво. Той стана шампион с Ювентус, Челси, а през миналия сезон и с Интер.

Като се има предвид новата мощ на Нюкасъл по отношение на трансферната покупателна способност, клубът лесно може да му предложи подкрепа, която Конте обикновено изисква от трансферния пазар, за да си свърши работата.

Настоящата позиция на 52-годишния специалист е, че следващата му работа ще трябва да бъде в клуб, който вече е в състояние да се бори за сериозните отличия.

Нюкасъл в момента е в зоната на изпадащите, като се намира на предпоследно място във Висшата лига, като няма победа от началото на сезона и реално би бил дългосрочен проект.

Конте обича да се справя с подобен тип предизвикателства, но в момента има други амбиции.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт