Асистентът на Клоп даде разяснение за травмите в Ливърпул

Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул – Пеп Линдерс, говори на пресконференция преди предстоящия мач на „червените“ срещу Престън за Купата на лигата. Нидерландецът говори за системата ВАР след дербито с Манчестър Юнайтед и работата ѝ. Както е известно, след намесата на системата Пол Погба бе изгонен с директен червен картон от Антъни Тейлър заради цинично влизане в краката на Наби Кейта.
Линдерс призна, че гвинеецът е получил сериозно навяхване, но се е разминал с тежка контузия.
„Мисля, че трябва да говорим ВАР, защото е голямо предимство, според мен, да защитим играчите след инцидента в онази ситуация. Винаги дискутираме и понякога се оплакваме от рефера или представянето на ВАР, но системата е въведена точно за такива случаи, да защитава нашите играчи. Това ми хареса най-много. Беше лошо влизане, но за щастие крака на Наби беше на терена. Има навяхване, можеше да е далеч по-зле, ако кракът му беше в тревата. Ще следим ситуацията ден за ден, но навяхването е болезнено, разбира се“, започна Лайндерс на днешната пресконференция преди визитата на Престън за Купата на Лигата в сряда вечер.
Асистентът на мениджъра Юрген Клоп даде информация и за състоянието на Джеймс Милнър, който също напусна принудително терена заради проблем в адуктора. „Мили усети стягане в адуктора, но след това Мейсън Грийнууд напредна по крайната линия, и той (б.ред; Милнър) винаги поставя отбора пред себе си и направи спринт, знаейки, че греши, за да спре контраатаката. Това говори много за неговата воля и това как се себераздава за тима, и тогава идва голямата контузия. Вероятно ще отсъства до следващата пауза за националните отбори. Вече разговаряхме с него и той има важна роля. Моята е помощник треньор, но може да определите и Джеймс Милнър като такъв, защото той е връзката между тази група – той е много искрен и задава стандарти“.
„Тиаго все още не е на разположение, но прогресира добре с възстановяването си. Брайтън вероятно ще дойде скоро за него. Той почти е готов за игра, което е много важно за нас. Следим състоянието на Фабиньо ден за ден, той може да се завърне през уикенда, но няма да играе утре“, завърши Лайндерс.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт