Бараклъф: Имате Неделев и Малинов, но силата ви е колективът

Селекционерът на Северна Ирландия Иън Бараклъф говори на пресконференция преди световната квалификация срещу България. Предводителят на островитяните отчете, че Тодор Неделев и Кристиан Малинов са сериозните играчи в нашия състав, но силата на „лъвовете“ е в колектива.
„Няма лесни мачове. Българският отбор се намира в процес на подновяване, сменят се поколенията, имат доста млади играчи. Загубиха от Литва, но са добър отбор. Разполагат с играчи като Неделев и Малинов, но основната им сила е в колектива. Не бива да им даваме пространства, защото иначе ще имаме проблеми“, каза Бараклъф на брифинга преди срещата утре на Националния стадион „Васил Левски“.
Треньорът на гостите се надява на победа, с която тимът да се бори за третото място в групата, което ще даде по-добри шансове на жребия за квалификациите за Евро 2024.
Северна Ирландия загуби през уикенда от Швейцария с 0:2 и до голяма степен загуби шансове за едно от първите две места в групата.
„Разочароваща загуба в Швейцария от начина, по който се получи тя. Става много трудно да се класираме за световното, трябва да разчитаме на резултатите на другите отбори. Но трябва да се справим и да мислим само за предстоящия мач. Тук сме, концентрирани сме и искаме да спечелим утрешния двубой. Искаме да завършим възможно най-напред в класирането, защото това ще ни помогне в по-горна урна на жребия за следващия квалификационен цикъл“, каза Бараклъф.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт