Барселона забързва преговорите за нов договор с десетката на отбора

В Барселона не искат да губят повече време за удължаването на договора на младата надежда на каталунците Ансу Фати. В клуба са спокойни относно тази операция, тъй като в договора на младия нападател има клауза, според която от клуба могат едно странно да удължат настоящия контракт на Фати, изтичащ през лятото на следващата година, до 2024 г. Това бе разкрито от вестник „Barcelona“.

В раздел 1 от договора се казва, че „Барселона ще има едностранно право на удължаване за още два сезона, до 30 юни 2024 г., при условие играчът ще бъде уведомен за решението не по -късно от 15 юни 2022 г.“

В точка 2 се обяснява, че Барселона може „да плати на играча сумата от 55 500 евро за признаването на това едностранно право на Барселона, не по-късно от 31 октомври 2020 г., независимо от това дали удължаването се осъществява или не“.

Както се казва в договора, подписан през 2019 г., каталунците имат срок до 15 юни следващата година да удължат договора на Фати, но от борда на директорите обмислят да приключат с този въпрос възможно най-скоро, за да са спокойни относно бъдещето на новата десетка на Барселона на „Камп Ноу“ в следващите няколко сезона.

Насрочиха дата за завръщането в игра на Ансу Фати

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт