Бербатов показа скандални документи, които от БФС карат клубовете да подписват (СНИМКИ)

Един от кандидатите за президент на БФС Димитър Бербатов изнесе документи, чрез които, според него, от родната ни централа карат клубовете да изразят несъгласие с обжалването на Конгреса отпреди около месец и половина. Иначе казано – да потвърдят, че всичко е било наред и нямат претенции.
В социалната мрежа Фейсбук Бербатов реагира гневно и дори отсече, че действията на БФС вече не са „жалки“, а „смехотворни“. Можете да видите снимките на документите най-долу в материала.
„Действията на ръководството на БФС от жалки стават смехотворни.
Факт е поредното безумно дейстствие на ръководството на БФС. На зоналните съвети на БФС е възложена задачата да започнат събирането на писма от клубовете без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание.
Виж писмата в прикачената визия към публикацията
Безумието се състои в това, че по същество с въпросните писма БФС изисква от своите членове да изкажат несъгласие и да се откажат от правата си по Устав и Закон.
Така от клубовете се изисква настойчиво да подпишат писма, с което заявяват несъгласие с обжалването на Конгреса от 12.10.2021 г. с аргумента, че членството на новите клубове е от важно значение за развитието на футбола.
Кое е това нещо, което заплашва членството в БФС на който и да е клуб и по какъв начин обжалването на умишлено проваления от Борислав Михайлов конгрес има отношение по темата, така и не става ясно. На 18.03.2022 г. има свикан конгрес, на който заявилите членство в БФС клубове ще бъдат приети като пълноправни членове на футболния съюз. Надеждите на всички нас, а и на клубовете, са, че през март 2022 г. конгресът няма да бъде опорочен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в борбата си за промяна. Нелепо е да се смята, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие членство в БФС. Изисква се само малко търпение и смелост. Ясно обаче е това, че с подобни действия се цели не само да се противопоставят клубовете едни на други, но и може би БФС да провери колко са тези, които все още са готови да действат под команда и от страх.
Нека отговорим – няма такива! Времената на заплахи и манипулации приключиха. Идва ред на спазването на Устава и Закона. Идва ред на времена, в които ще се работи в интерес на футбола и в интерес на клубовете, които са членове на БФС, а не срещу тях.
И един съвет – не притискайте ръководителите на зоналните съвети с подобни „задачи“, само защото получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в подобно унизително положение, защото това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на първенствата и турнирите. Без тях ще спре и спортно-състезателната дейност на БФС. Поне ги оставете да си вършат работата, а не ги карайте да се излагат пред клубовете с подобни смехотворни писъмца“ – пише страницата „Р-Еволюцията е тук“.
Ще бъде любопитно дали ще последва отговор от централата. Минути преди тази публикация пък от БФС се похвалиха, че… са дигитализирани.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

15 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт