БФС обясни защо Хосе Кордоба е със спрени права, възникна и тежък казус с мача ЦСКА – Левски

На 26 септември Левски загуби с 1:2 от ЦСКА на стадион „Васил Левски“, а в края на срещата в игра се появи едно от новите попълнения на „сините“ – Хосе Кордоба. Вчера обаче, панамецът не взе участие в дербито срещу Лудогорец, а след края на срещата Станимир Стоилов заяви следното:
„За Хосе Кордоба нищо не мога да ви обясня. Съжалявам, че не беше в групата, но за причината трябва да питате БФС и нашата администрация. Вчера ми казаха, че са му спрени състезателните права и няма да може да играе. За мен също бе изненада. Все пак това е футболист, който взехме още преди месец“.
Този казус поражда един голям въпрос – правомерно ли е играл Кордоба срещу ЦСКА и ако не – то какво следва за „синия“ клуб?
Ето какво пише в Наредбата на Централата за първенствата и турнирите по футбол:
„(7) Когато във футболен отбор в официални срещи за първенството и турнира Купата на България участва нередовен състезател, се присъжда служебна загуба при служебен резултат 3:0 в полза на редовния отбор само за срещите, за които са подадени жалби в установения срок. Това не се отнася при разследване по чл. 35, т. 2 от Наредбата“.
По информация на „Sportal“, в Бояна днес е започнало заседание на спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и на него ще се разисква именно този случай. 
В същото време, БФС излезе с официално съобщение на своя сайт, в което се казва, че след картотекирането на Кордоба, в Централата са получени допълнителни документи, които са променили обстоятелствата и състезателят е със спрени права, а случаят е отнесен до ФИФА:
„Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права. Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган“.
Тук можете да прочетете другата част от изказването на Станимир Стоилов след мача срещу Лудогорец, в което обясни причините за поражението на „Герена“!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

21 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт