БФС опитва да блокира клубове от Благоевград и Пазарджик да гласуват на Конгреса

Българският футболен съюз е подал сигнал до прокуратурата срещу клубове, които са против действащото ръководство. Чрез сигналите БФС се опитва да блокира участието на тези клубове в предстощия Конгрес на 12 октомври. За това алармираха от екипа на Бербатов още на пресконференцията по-рано през деня, а сега уточняват, че информацията е валидна със сигурност за клубове от област Благоевград и област Пазарджик.
Ето какво написаха от екипа на Бербатов:
БФС е подал сигнал до прокуратурата срещу собствените си клубове, като оспорват легитимността на решенията на клубовете да излъчат делегати. Със сигурност информацията е свързана с клубове от област Благоевград и област Пазарджик. Целта е клубовете да не бъдат допуснати и да не дадат правото си на глас, тъй като са против Михайлов.
БФС няма право (нямат правен интерес) да оспорва решенията на клубовете относно избраните делегати. Освен това БФС нарушава презумцията за невинност и членските права на клубовете, като отказва да издаде делегатски карти на основание висящи (незавършили) проверки от прокуратурата, инициирани от БФС. Ясно е, че тези проверки няма да доведат до нищо, но конгресът ще е минал. Така БФС цели да се възползва от собственото си неправомерно поведение. Сезирани са МВР и УЕФА.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт