Борис Бекер най-вероятно ще бъде депортиран след излизането от затвора

Германската тенис легенда Борис Бекер най-вероятно ще бъде депортиран, след като излежи своята присъда за незаконно укриване на финансови средства, съобщава Таймс. В края на април бившият номер 1 в света бе осъден на две години и половина затвор от британски съд, като той трябва да излежи ефективно половината от присъдата.
Според Таймс вчера 54-годишният Бекер е бил преместен в затвор за чужденци, което означава, че почти сигурно той ще бъде депортиран след края на присъдата му. Германецът живее във Великобритания от 2012-та година, но се твърди, че няма британско гражданство. Бекер е бил преместен в затвора в Хънтъркомби, а статистиката показва, че от 2017-та година насам от 197 души, освободени от този затвор, 185 са били депортирани. Бекер може да обжалва решението за депортирането му.
Припомняме, че на 29 април Бекер бе намерен за виновен по 4 от 24-те обвинения, свързани с обявяването на несъстоятелност през 2017-та година, като съдът прецени, че той е прикрил по различни начини около 2,5 милиона паунда. Германецът има шест титли от Големия шлем, като печели първата си едва на 17 години на Уимбълдън 1985. През 1991-ва година той оглавява световната ранглиста.
Преди време Борис Бекер бе принуден да разпродава на търг тенис трофеите си заради дългове.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

36 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт