Борислав Михайлов и Лигата на несменяемите

Скандалното преизбиране на Боби Михайлов начело на футболния съюз бе поредният отрезвителен шамар, който припомни на лаиците и мечтателите как стоят нещата в България. Идеализмът на Димитър Бербатов се сблъска челно с българската действителност и очаквано изгуби. Губим и всички, които се надяваме нещо във футбола ни да се промени към по-добро.
Реалността е следната: у нас има много хора, които просто са несменяеми. Партийни лидери, кметове, бизнесмени, синдикалисти, браншовици – всеки си е харесал някоя област и се е окопал в нея като опълченец. Забил се е като кърлеж и жадно смуче жизнените ѝ сили.
Тези хора сякаш са вечни. Захапали са здраво кокала на властта и не го пускат за нищо на света. И с топ не можеш да ги бутнеш от мястото им. Единственият начин да се махнат, е сами да го пожелаят и по стара соц традиция да посочат наследника си.
Несменяемите винаги се ограждат с вечно гладни и жадни съюзници. Те ги подкрепят в обичайната за родната действителност борба „да опазим баницата“. В замяна получават по някое парче (или парченце) от въпросната баница. Преди важни решения и гласувания затвърждават лоялността им, като ги мотивират с тежки софри.
Напоследък в България е модерно да се говори за промяна – чуваме го от политици, социолози и всякакви анализатори. Но как въпросните ненаситни делегати да прегърнат промяната и да се борят за нея, като са на софрата на статуквото? Да не са луди да рискуват интересите си в името на някакво илюзорно „светло бъдеще“…
Целият коментар на Илия Лазаров дочетете в Actualno.com!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт