Борислав Михайлов: Левски е заставал зад мен много пъти, няма значение, че е неофициално

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде обширно интервю, в което говори за Левски и състоянието на клуба, както и за предстоящия конгрес на съюза, на който ще бъде избран нов президент. Михайлов призна, че „сините“ много пъти са заставали зад него и че в неговите очи няма значение факта, че не са го правили официално и не са го издигнали този път.
„Не е лесно на нито един клуб в България. Няма много спонсори, а повечето клубове дори и да имат добра маркетингова политика, търсенето на фланелки и артикули не е много голямо. Така че перата от които един клуб може да се само финансира не са много и остават най-вече трансферите на футболисти и участието на отборите в европейските клубни турнири.
Левски е заставал зад мен много пъти, а това, че подкрепата им е неофициална няма никакво значение за мен, защото не е важно кой ти издига кандидатурата, а е важно хората, които след това те избират да знаят кого избират и в чий ръце оставят управлението на футбола в бъдеще“ – започна той пред „блиц“.
„Бербатов от много години говори, че ще дойде да оправи футбола в България, така че няма абсолютно нищо изненадващо в неговата кандидатура. Хората на конгреса са тези, които трябва да обсъждат начина на поведение на всеки един от кандидатите. За мен няма никакъв проблем.
Всеки има право на решение и това са нормални избори – имам предвид избора на Стилиян Петров да подкрепи негов колега, с когото са играли по едно и също време. На времето ме подкрепи целия. отбор от САЩ 94, а не двама души. Тогава 14 души застанаха с мен на масата, когато обявиха моята кандидатура за президент на БФС. Освен това 20 от 22-мата представители на „златното поколение“. съобразно тяхното желание, опит, квалификация и компетенции са били по някакъв начин на работа във Футболния съюз.
Повишаването на класата на първия отбор идва с повдигане на нивото на работа в клубовете. Футболистите в първия отбор независимо дали става въпрос за 15, 17, 19 годишни младежи не се учат да играят в националния отбор, нито пък треньорите имат толкова време да работят с тях по време на лагерите. Националният отбор е най-високото място за изява на всеки един футболист. Това е черешката на тортата за играчите. Подобряването на работата в клубните отбори ще даде ръст в израстването на националния отбор“ – заяви още той.
„Няма стадион в България, отговарящ на критерия на УЕФА, искаме модерна „Българска армия“

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт