ЦСКА 1948 представи Любослав Пенев, той говори за раздялата си с ЦСКА

Любослав Пенев даде първата си официална пресконференция като треньор на ЦСКА 1948, като пред журналисти той говори за целите на отбора за следващия сезон. Специалистът говори и за случката с ЦСКА преди почти година. 
Пенев разкритикува интервюто на Гриша Ганчев, в което собственикът на „червените“ отговори на въпросите на феновете, като го нарече „режисирано“, подкрепи запалянковците и обяви виновниците:
„След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Това е точно и ясно. Да се връщам ли назад 10 месеца? Аз бях изгонен! Така са преценили – така са направили. Аз съм професионалист, обичам да работя. 
Преди 10 месеца някой защити ли ме? В 12 през нощта, защото там важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. След като не ме искат, аз се оправям сам. Никой не ме е издържал.
Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. И преди 3 години, и преди 10 месеца направих невъзможното. Свършил съм си по най-добрия начин работата. Когато поех отбора имахме само 9 дена за подготовка. 
С ЦСКА взехме Купата, класирахме се за Европа, подобаващо завършихме в първенството. След това инерцията се загуби, нормално е.
Футболистите не трябва да се закачат, защото това са същите футболисти отпреди 10 месеца, освен някои изключения. Вина носят треньорът и помощниците му. 
При мен няма огорчение, аз съм сигурен във възможностите си“, завърши Пенев по темата с отбора на „Българска армия“
„Клубът иска да се развива, да играе професионален футбол. Това е най-важното в момента. Целите на ръководството са високи, а моите още по-високи. Винаги си поставям високи цели, във всеки един отбор. Ако не се получи продължаваме напред и следващата година ще имаме прекрасни резултати.
Много е късо времето за подготовка, целите са ни високи, ще се борим за тях. От днес започваме медицински прегледи, след това отиваме на подготовка в Банско, това е което мога да кажа до момента. 
Няма да се отказваме от развитието в школата и да има българи в първия, втория и третия отбор. Имаме екип, който се занимава професионално с привличането на нови футболисти и ще имаме високи изисквания към тях.
Договорът ми е за две години, но с повече правомощия свързани с втория и третия отбор, включително и школата на клуба.“, завърши опитният треньор.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

30 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт