Дея спорт Бургас с победа след петгеймова битка срещу Левски София

Дея спорт Бургас и Левски София сътвориха истинско шоу в последния мач от четвърти кръг на Ефбет Супер Волей. Състезателите на Венцислав Симеонов успяха да се наложат с 3-2 в мач, пълен с обрати и постоянна смяна на лидерството. Над два часа и половина Дея спорт и Левски се надлъгваха, но в крайна сметка състезателите от Бургас се поздравиха с крайната победа.

Домакините стартираха по-добре в мача, доминикирайки напълно в играта на блок – две успешни блокади на Тончев и една на Георги Братоев помогнаха на Дея спорт да вземе лидерството при 4-1 в пърия гейм. От другата страна на мрежата, Левски София допусна грешки да афектират тяхната игра и въпреки усилията на Светослав Гоцев и Владимир Гърков на мрежата, Дея спорт продължи да се представя по-добре.

Вдъхновени, бургазлии стартираха силно и във втория гейм, благодарение на успешни атаки. Столичани се опитаха да се приближат в резултата при 10-8, но отново по-добрата игра на блок помогна на Дея спорт да задържи лидерството. С три поредни грешки на сервис, Левски загуби концентрация и не успя да покаже потенциала си до края на гейма.

Въпреки че отново стартираха по-добре и в следващата част, бургазлии загубиха инициативата при 9-9 в третия гейм, след два успешни блока, съответно на Светослав Гоцев и Боян Йорданов. Двата отбора започнаха да се преследват в резултата, но този път Левски показа по-добра мотивация и отново върна интригата в мача за 2-1.

Истинска волейболна битка последва и в следващите два гейма – в четвъртия Левски успя да наложи волята си, записвайки по-важните точки, но в решителния пети, гостите успяха да надделеят и се поздравиха с успех.

Леон Тончев от Дея спорт стана най-резултатен с 20 точки и 58% ефективност в атака, а за най-полезен играч на мача беше избран Денис Чавдаров с 15 точки и 64% ефективност. За Левски София, Гордън Люцканов заби отбеляза 14 пъти (45% ефективност), а с 13 точки се разписа Гоцев (50% ефективност).

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

20 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт