Дигностицираха с рак национал на Уелс

Изключително неприятна новина идва от Острова, където стана ясно, че 24-годишният национал на Уелс Дейвид Брукс е бил диагностициран с рак. Новината бе съобщена от самия футболист.

The FAW, @Cymru Men’s Senior Squad & Management and the whole Welsh football family extend their support and best wishes to David during his treatment. #TogetherStronger

— FA WALES (@FAWales) October 13, 2021

Офанзивният халф на английския Борнемут не бе повикан в националния отбор на Уелс за мачовете на „драконите“ в световните квалификации, като от щаба на отбора обявиха като причина болест.

Преди няколко часа, обаче, Брукс обяви, че е диагностициран с втора фаза на Ходжкинов лимфон: „Това е много трудно съобщение за мен. Бях диагностициран с Ходжкинов лимфом, който е във втори етап и ще започна процедура по лечение следващата седмица. Въпреки че това беше шок за мен и семейството ми, прогнозата е положителна и съм уверен, че ще се възстановя напълно и ще се върна да играя възможно най-скоро“.

Ходжкиновият лимфом е рак, който се развива в лимфната система, част от имунната система на организма и засяга предимно млади или много възрастни хора.

Хари Кейн: В последните седмици не ми върви играта

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт