Доживяхме „обещания“ конгрес, ще доживеем ли и липсата на „най-българските кебапчета“?

Вече сме в края на 2021 година, но по-добре късно, отколкото никога. Голямото чудо, очаквано точно две години, е тук! Извънреден конгрес на Българския футболен съюз най-сетне ще има. И (почти) както бе обещано на родния привърженик на футбола през октомври 2019 година, той се осъществява възможно най-скоро (!) – след решение на Софийски градски съд! Нека обаче не бъдем дребнави, важното е, че все пак се случва.
Желанието за това бе огромно у ръководните фактори в БФС (временни, заместващи, постоянни, такива в оставка, редовни, нередовни – няма значение, контекстови синоними са), но все нещо излизаше, „да му се не знае“. Нека си припомним накратко:
Първи насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (7 юни 2020 година) – отменен! Причина: „Не може да се избира нов президент в месеци преди толкова важен мач за България – полуфинален плейоф за класиране на Евро 2020 срещу Унгария“. Този довод можем да го разберем, България би Унгария, излезе от групите на Евро 2020 и стана европейски шампион за първи път в историята заради гениалната отмяна на конгреса (и така БФС изпълни едно от обещанията си за развитие). Причина две: „Прелицензиране на клубове – голям проблем“.

Втори насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (11 декември 2020 година) – отменен! Причина: Кандидат за президент Христо Порточанов прави опит да внесе документите си, но те не са приети, защото изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични. Впоследствие от БФС разкриват, че конгрес няма да има заради противоепидемични мерки“ (епидемичната вълна бе яхната по великолепен и умел начин от опитните „сърфисти“ в БФС).
Трети насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (25 юни 2021 година) – отменен! Причина: „Фокус-мокус“ – оставка няма, постоянен президент – има! „Кому е нужен извънреден конгрес няколко месеца (8) преди редовния, това са пари на вятъра, а ние в БФС искаме да ги съберем… парите… за помощ на футбола ни, де…“.
Съдът (Софийски градски съд) обаче си е съд! Неговата дума е закон! Конгрес ще има на 12 октомври 2021 година.

Стара българска традиция е кебапчетата и кюфтетата да са синоним не на вкусна сготвена кайма, а на подкуп. Ако се насочим към футбола ни – обичай е и да има натиск върху клубовете около избори, както и да се прибягва до „дребни хитринки“. Кой не обича и топките… футболните! Но нека и тях примесим в каймата.
Доживяхме конгрес, ще доживеем ли и липсата на „най-традиционните за България кебапчета“? БФС обръща голямо внимание на планувания цели 2 години конгрес, защото иска всичко да е наред. Ръководителите са толкова развълнувани, че са приготвили изненади за гостите.
Изненада 1: „Ще влезете ли, няма ли да влезете, колко време ще стоите там“.
Изненада 2: „Елате, пък ще видим дали и как ще гласувате“.
Изненада 3: „Онче – бонче, счупено пиронче, Михайлов печели с най-много събрани гласове“.
Общо взето, изненади ще има за всички, без значение колко специални гости са и с каква роля са поканени на „празника“.
А какво е празник без кебапче и… „питие“. Наздраве, БФС!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт