Емил Костадинов: Радвам се, че в ЦСКА са прозрели, че проблемите са в кухнята им

Членът на Изпълнителния комитет към БФС – Емил Костадинов, даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола”. Той говори за предстоящите мачове на националния отбор в Лига на нациите. Костадинов изрази мнение, че е добре, че в ЦСКА са осъзнали, че грешките им са в тяхната кухня, както и че в последните мачове не е видял голяма разлика между Лудогорец, Левски и „червените“.
„Доста тежка група, ще са напрегнати две седмици. Нашият отбор има качества да победи тези съперници. Всичко се решава на терена, факторът домакинство отдавна не е фактор. Имаме реални шансове да станем първи и да минем в по-горната група“, започна Костадинов.
Емо Костадинов за стадионите в България
„Мислили сме доста години. Трябва да има ротация на стадионите. Повече хора трябва да могат да гледат националния отбор. Имаме два стадиона – „Васил Левски” и Разград. Дано повече хора от този район дойдат на мачовете. В годините Националният стадион е нашият дом. Трябва да се играе и на други стадиони“.
„Ако се направи стадионът на Ботев Пловдив, е вариант. Дано да има повече стадиони. Дано да популяризираме футбола в другите райони в България и хората да натискат управляващите да направят и там“, продължи той.
Възраждането на македонския футбол
„Възраждането на македонския футбол стана, след като младежкият национален отбор там се класира на Европейско първенство. Повечето футболисти се прехвърлиха в първия отбор и създадоха боеспособен отбор“.
„Това е шанс за нас за голямо първенство. Шанс и на по-младите футболисти да натрупат опит и да станем отбор, който да има претенции да се класираме на голямо първенство. Нашите идеи са да подмладим отбора. Това се прави, не може да е на 100%, но леко полеко става. Това са идеалните мачове за подобно нещо“, каза още Костадинов.
Нивото на българския футбол
„Българите сме максималисти, мислим, че сме най-добрите във всичко. Реалността е друга. Надявам се да започнем да се изкачваме. За мен цел е да сме на средноевропейско ниво. Българинът е спортна натура, обича футбола и се надявам да постигнем тези цели. Целта е да сме първи в групата. Отборният дух е най-важното. Когато това сработи, можем да победим всеки.
Имаме футболисти, които играят в големи първенства, но трябва да се развият. Като побеждаваш Франция на 19 години и след това като не можеш да победиш отбор от по-ниско ниво не е нормално. Явно някъде се правят грешки. Дано отборите да ги разберат и да засилят работата върху тези неща. Тези момчета трябва да свикват с напрежението. Който не успее, отпада от групата“.
Колко далеч са ЦСКА и Левски от Лудогорец?
„Радвам се, че в ЦСКА са прозрели, че проблемите са в кухнята им. Дано да ги решат. Искам Левски и ЦСКА да достигнат нивото на Лудогорец. В годините е било Левски и ЦСКА. Сега имаме и трети отбор. В последните мачове не се виждаше голяма разлика между Лудогорец, Левски и ЦСКА. Като организация още трябва, за да ги достигнат. За финансите, които се дават в България два отбора да са в групи е нещо голямо“.
„Повече мечта е България на голям форум в следващите години“, завърши легендата на българския футбол.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт