Евра: Веднъж засякох Суарес в Манчестър и щях да му налетя на бой, но тогава видях…

През 2011 година напрежението между кръвните врагове Манчестър Юнайтед и Ливърпул бе извънредно високо, а причина за това бе скандалът между Патрис Евра и Луис Суарес. Както е известно, тогава уругвайският нападател бе обвинен в расизъм, а след това и признат за виновен.
В резултат на това ФА наказа Луарес с глоба от 40 хиляди паунда и наказание за 8 мача. Мърсисайдци пък подкрепиха своя нападател и дори излязоха да загряват в следващия мач с фланелки с лика на Суарес и с неговите име и номер на гърба.
Освен това от Ливърпул бяха излезли с изявление, в което посочваха, че са „шокирани и разгневени“ от решението на ФА. Самият Евра е признавал впоследствие, че е останал много разочарован от проявата на клуба.
Крайният бранител обаче дори разказва случка, в която след инцидента е засякъл Суарес в град Манчестър и е щял да му налети. Той обаче променил решението си, след като видял, че до нападателя вървят неговите деца и неговата съпруга.

„Един ден се разхождах в Манчестър и моят брат ми каза: „О, ей там, това е Луис Суарес“. Бях с двама от братята ми. Погледнах го и си помислих: „Това е, това е моментът“. Той вървеше и тогава зад него видях децата му и неговата съпруга. И се обърнах.
Помислих си: „Ако ще му правиш нещо, то не може това да е пред семейството му“. Така че не съжалявам за това, мисля, че щеше да завърши зле. Нищо не направих в този ден“ – разказва Евра пред The Diary of a CEO.
Крайният бранител неведнъж е признавал, че по време на самия инцидент (а и до края на мача) е искал много да го удари, но се е въздържал, заради което е бил много горд от себе си.
А как легенда на Юнайтед буквално почти убила друга такава по време на тренировка?

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт