Финал в Лигата на нациите: Сътвори ли ВАР най-голямата си издънка, зачитайки гол от засада на Мбапе? (ВИДЕО)

Франция е новият носител на трофея от Лигата на нациите във второто му издание. „Петлите“ наследиха Португалия, след като осъществиха пълен обрат срещу Испания и победиха с 2:1 във финала. В герои за състава на Дидие Дешан отново се превърнаха нападателите Карим Бензема и Килиан Мбапе.
Атакуващият футболист на Реал Мадрид първи блесна. Опитният нападател изравни резултата само секунди, след като неговият отбор бе останал назад в резултата. Бензема го стори и по много красив начин – намирайки технично далечния ъгъл и оставяйки Унай Симон безпомощен.
По-малко от четвърт час след това пък пълният обрат вече бе факт! Тогава дойде моментът и за Мбапе. Тео Ернандес изведе отлично младия французин, който имаше предостатъчно време да овладее топката, а след което дори и да финтира на място излезлия Симон. Чак след това Мбапе нанесе своя удар с по-слабия си ляв крак под плонжа на вратаря.
Повторенията на ситуацията оставиха впечатлението у зрителя, че Мбапе се намира в положение на засада и че голът ще бъде отменен. След преглед на ситуацията с ВАР обаче попадението бе определено за редовно и бе зачетено.
В социалните мрежи настана масово недоволство и критиките към системата заваляха. „Скандал“, „обир“, „безумие“ бяха част от определенията, които феновете използваха. Ако е налична грешка от ВАР, то несъмнено това ще е най-звучният и голям провал за системата до този момент, тъй като се случва във важен финален двубой.
Все пак се намериха и фенове с противоположното мнение – ситуацията според тях е била редовна, а те се позовават на това, че бранител на испанците (Ерик Гарсия) прави шпагат и закача леко топката. По правилник обаче това не би трябвало да „отмени засадата“ в случая.
Прикачваме видеа и снимки от ситуацията по-долу в материала, за да прецените за себе си къде се крие истината.

France 2 Spain 1Lucas Hernandez finds Mbappe with a cute pass — Mbappe looked to be offside but his strike has given France the lead. #FRAESP pic.twitter.com/IDt8b609dq
— . (@EzekielUtd) October 10, 2021

Mbappe’s goal is clearly offside.Garcia didn’t touch it.Spain vs France is rigged. pic.twitter.com/CPbR5iEU92
— Ziad is in less pain  (@Ziad_EJ) October 10, 2021

Golazo de Mbappé, en OFF SIDEpic.twitter.com/gCjIcZYU8V
— Kevin Mora (@kevinmoraf) October 10, 2021

There’s no way Mbappe wasn’t offside pic.twitter.com/Ix1wixGzHg
— HYPEX II (@itsRealHYPEX) October 10, 2021

Was mbappe Onside or Offside?! pic.twitter.com/0xpZFe8f89
— DreadLocksFIFA (@DreadlocksFIFA) October 10, 2021

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт