Футболен турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“ 2021

Седмото издание на благотворителен футболен турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“ ще се  проведе на 28 и 29 Октомври от 9.00 ч, на футболни игрища Спортна зона Герман  (Софийски околовръстен път, №353). Целта на турнира е чрез силата на спортния дух да се почете паметта на командоса  Емил Шарков, геройски загинал при спец акция на баретите през 2014 г. и да се  наберат средства за благотворителната кауза на Фондация „Емил Шарков“, която е в  полза на семейства на загинали служители от системата на МВР. В станалият традиционен турнир по футбол на малки врати, участие вземат спортни  клубове към различни дирекции, структури и областни управления на Министерство  на вътрешните работи. От тази година, регламентирано могат да се включват отбори  не само от София, но и от страната. Заявилите участие отбори към настоящия момент  са 15. Така, с играта си, всеки един от полицаите подкрепя децата на загиналите си  колеги.

За официалното откриване, обявено за 11.00 ч. е поканен Министъра на вътрешните  работи, г-н Бойко Рашков, както и политическия кабинет на министерството. Ще  присъстват и семейства на загинали полицаи.  Благодарение на благотворително събраните средства по време на турнира през  последните 6 години, фондация “Емил Шарков” е съорганизатор на 11 летни лагера.

Поощрява изявените деца от общността “Деца на бащи герои”, като ги включва в езикови ваканции. Подкрепя семействата в различни ситуации и нужди. Турнира е част от спортния календар на вътрешното министерство и се организира  от Спортна асоциация на МВР и Фондация „Емил Шарков“ и ще се проведе в  съответствие с противоепидемичните мерки и заповедите на Министъра на  Здравеопазването и на Министър на Младежта и спорта.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт