Футболист, който призна, че е хомосексуалист, се страхува да замине за Катар

Австралийският полузащитник Джош Кавало, който миналия месец призна, че е с хомосексуални наклонности, заяви, че ще изпита страх, ако Австралия се класира за Мондиал 2022 и той бъде поканен да участва в националния отбор. Кавало е играл в младежката селекция до 20 години, но до този момент не е попадал в представителния състав на „кенгурата“.

Футболният свят подкрепи играча, който разкри, че е гей

„Четох, че издават смъртно наказание за хомосексуалисти в Катар. Това е нещо, което много би ме притеснило, ако се стигне до подобно развитие“, каза Кавало.

След като бе избран за домакин на Световното първенство през 2010 година Катар бе подложен на тежки критики заради отношението си към ЛГБТ хората, както и заради отношението си към правата на жените и защитата на работниците. Миналата година в доклад показа, че еднополовите връзки могат да бъдат наказани със смърт в Катар.

Главният изпълнителен директор на Световното първенство Насър Ал-Хатер заяви през 2019 година, че всеки фен, от всякакъв пол, сексуална ориентация, религия, раса трябва да бъдат уверени, че Катар е една от най-безопасните държави в света и всички са добре дошли. Той обаче подчерта, че публичните прояви на привързаност не се гледат с добро око, тъй като не са част от местната култура.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

7 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт