Григор Димитров разкри с кои елементи победи Райли Опелка

Най-добрият български тенисист Григор Димитров взе реванш от Райли Опелка, като спечели срещу американеца на турнира Индиън Уелс от сериите „Мастърс“ 1000 с 6:4, 6:4. Така Гришо ще играе за първи път на осминафиналите на турнира. Ето как Димитров коментира победата си.
„Условията в Индиън Уелс са доста коварни. Райли е много сериозен опонент и бях запознат, че ме очаква тежък двубой. Исках просто да се наслаждавам на мача и да отиграя всеки ретур, който мога. Мисля, че свърших доста добра работа в това отношение. В момента се чувствам чудесно, но не гледам твърде далеч напред.
Тук кортът е по-бавен, отколкото този в Торонто, и това ми помогна. Освен това този път доста по-често успявах да направя така, че да стигам до лесни точки. Използвах слайса си по-често и като цяло играта ми бе доста по-различна, отколкото в предходния мач между мен и Райли. Знаех, че трябва да играя много добре в защита, за да имам шанс, и положих доста усилия в това отношение.
Мисля, че първият сервис и ретурът бяха най-важните елементи от играта, които ми помогнаха да победя“, коментира Димитров след победата.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт