Холанд излиза по 70 милиона на година

Най-големите отбори на в Европа вече започват да пресмятат колко ще им струва да имат в състава си голаджията на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. Според различни източници, привличането на норвежеца за срок от 5 години би излязло 400 милиона евро на клуба, който го купи.
След устното споразумение между неговия представител Мино Райола и главния изпълнителен директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке за „улесняване на напускането му това лято“, цената на футболиста ще бъде около 100 млн. евро
От друга страна, трябва да се вземе предвид и заплатата на играча, която никак не е малка. Ако някой тим иска да привлече младия нападател, то клубът трябва да осигури около 50 млн. евро на година за възнагражденията на Холанд. Така за 5 години той ще прибере около 250 милиона брутна заплата.
Освен това, клубовете ще трябва да платят и сериозен хонорар на Мино Райола, който си заработи 14 милиона евро при трансфера на Холанд от РБ Залцбург в Борусия Дортмунд, който бе на стойност 20 милиона.
Сега се очаква Холанд да е 5 пъти по-скъп спрямо миналата година и затова и Райола ще прибере доста по-сериозна сума. По този начин излиза, че даден клуб ще трябва да заделя 70 милиона евро от своя бюджет всяка година, ако иска да привлече норвежката машина за голове.  

Ерлинг Холанд все още не е решил бъдещето си

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт