Името на Пеевски и прикрити 2 милиона евро изплуваха от документи за БФС и Михайлов

Документи на УЕФА, които бяха публикувани от сайта bird.bg, показват, че има сериозно разминаване между декларираната от Борислав Михайлов сума, получена от УЕФА за националния футболен център в Бояна, и реалните средства, които европейската централа е превела по сметките на БФС.
Оказва се, че някъде се губят 2 милиона евро. Михайлов заяви, че центърът е струвал 10 милиона евро, от които 9,5 млн. са финансирани от УЕФА. Вътрешни документи от Нион обаче показват, че общата сума е 11,5 милиона евро. Тя се вижда в обобщаващ документ за финансирането на проекта, редактиран последно на 4 ноември 2016 г., преди откриването на „Домът на футбола“.
Тези документи, свързани с Българския футболен съюз, показват още един скандален факт, а именно, че фирма, свързвана с депутата на ДПС Делян Пеевски, е получила строежа на футболния център – сградите и прилежащата инфраструктура. Става дума за „Промишлено строителство – Водострой“. Формално собственик на тази компания се води Иван Мирински, за когото банкерът Цветан Василев съобщи в ефир, че е „марионетка на Пеевски“.
А ето какви компромати за сегашния президент на БФС извади членът на Изпълкома Петър Величков.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

5 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт