Испански футболист с атака към правителството на страната

Изригването на вулкана Кумбре Виеха продължава да опустошава Ла Палма вече повече от три седмици, а жителите на острова все още нямат яснота кога този кошмар ще приключи. Доста хора загубиха домовете си заради това бедствие, а местният футболен отбор Атлетико Пасо дава стадиона си като убежище на всички, чиито домове бяха обгорени. В стадиона има достатъчно легла и храна за всички нуждаещи се.

Един от футболистите на Атлетико Пасо Лукас Акоста пожела да говори за ситуацията на оствора и даде интервю пред „Carrusel Deportivo“, в което се оплака от липсата на помощ от държавата.

„Звукът от вулкана е оглушителен. Не изглежда, че ситуацията ще се подобри. Наподобява ми на пандемията от COVID-19, когато ни казаха, че ще излезем от ситуацията, но така и не излязохме“, каза Акоста.

„Испанското правителство обеща да отпусне 200 милиона евро за възстановяване на острова. Тук искам да спомена Реал Мадрид и Флорентино Перес. Те получиха 500 милиона за стадиона си. Щом с 200 милиона евро Флорентино не може да построи и половин футболен стадион, как се очаква това да са достатъчни пари за поправяне на щетите на един цял остров“, завърши Лукас Акоста.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт