Ивайло Дражев: Тази организация трябва да се управлява колективно, а не от един Енвер Ходжа (ВИДЕО)

Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев заяви, че родната централа трябва да бъде управлявана колективно, а не еднолично, както е сега. Според него Изпълкомът трябва да представлява сдружението.

„Направих едно изказване, в което помолих делегатите да не ме зачеркват от кандидатската листа по простата причина, че искам да има промяна. Очевидно има нагласи за подкрепа от две страни. Делегатите на ФИФА и УЕФА са четирима на брой. Казах им точно къде е манипулиран конгреса. И Джани Инфантино знае това много добре. Говорили сме го още през 2005. Конгресът е манипулиран при избора на делегати. Само вижте комисиите – те са изцяло от Североизточна България“. 

„Аз съм „за“ обединение на организацията. Тя не трябва да бъде разделена – 200 на 300 клуба, или нещо подобно. По този начин няма да имаме футбол още 50 години. Най-важно е какъв ще е Изпълкома на футболния съюз. Направих предложение – всички клубове в системата на БФС да си избират зоналните председатели на общите събрания на зоните. Избират си зоналния председател и той автоматично става член на Изпълкома, за да има човек, който да отговаря пряко“. 

„Не може президентът да представлява сдружението при положение, че по закон това е делигирано право на колективен орган, а не на един човек. Обърнали сме нашата организация в някакъв тип монархия. Михайлов е 20 години в българския футбол“.

„За мен органът, който трябва да представя сдружението е Изпълком. Ако искат да гласуват за мен за член на Изпълкома. Държа колективен орган да управлява тази организация. Изпълнителният комитет е 15 човека. Ще натискам тази организацията да се управлява колективно, а не от един Енвер Ходжа, който сутринта се сеща нещо, или не се сеща“.

„Има клокото искате клубове-фантоми. Изборът на делегати е манипулиран и затова и решенията на конгреса също са манипулирани. Това казах и на делегатите на ФИФА и УЕФА. Вътре е гъмжило от кандидати. Предложих на Камен Костадинов да спре да предлага комисии от Североизточна България. Знаем, че той е силен там. Движението има солидно представителство. Има няколко ловни стопанства. Политиката с всички крака и ръце в конгреса. Това са политически партии, които до вчера бяха на власт. Красен Кралев отдавна иска да застане начело на организацията“, каза Дражев.

 На живо с Dsport: Конгресът на БФС – екшънът

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт