Изненада: Ето как 3-мата съдии са отсъдили всеки рунд от Фюри – Уайлдър

Епичната сага между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри приключи с успех след нокаут за британеца, който защити световната си титла на WBC и същевременно остана непобеден в кариерата си. Фюри изигра много добър мач, в който доминираше.
Американският му опонент бе много агресивен в първия рунд, но това не наруши спокойствието за Тайсън, който методично и уверено вървеше към успеха. След края на срещата бяха показани и записите на 3-мата съдии и как точно са оценили всеки от рундовете.
Нокаутът падна в 11-ия рунд, а след края на 10-ия Фюри така или иначе е имал предимство. Тоест, дори да не се беше стигнало до нокаут и срещата да бе решена след съдийско решение, то отново победителят щеше да е Фюри.
Любопитно обаче е, че след като мачът е бил преполовен (след 6-ия рунд), водач по точки е бил Уайлдър (и 3-мата съдии са имали резултат от 55 на 56 в полза на Уайлдър). Официалните записки на един от реферите обаче бяха подложени на жестоки критики.
Става въпрос за Тим Чийтам. Сред най-критикуваните му решения са: Равенството след 9-ия рунд (84 на 84), Уайлдър напред след 6 рунда (което важи за всички), отсъдените в полза на Уайлдър рундове 2 и 9.
А как и защо промоутърът на Усик сравни Фюри и Уайлдър с кифлички?

The score card for Wilder v Fury. pic.twitter.com/jKHMQcFcyU
— Smokin’ Legend (@sm_tfan) October 10, 2021

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт