Кайри Ървинг ще губи по 381 хиляди долара за всеки пропуснат мач поради това, че отказва да се ваксинира

Звездата на Бруклин Нетс Кайри Ървинг ще губи по 381 хиляди долара за всеки пропуснат мач поради това, че отказва да се ваксинира срещу коронавирус, съобщава ESPN.

НБА и Националната асоциация на играчите се споразумяха за намаляване на заплащането от възнаграждението на баскетболиста за пропуснати мачове поради правилата за ваксинация в Ню Йорк и Сан Франциско.

Ървинг остава твърд в позицията си, че няма се ваксинира срещу КОВИД-19. Ако продължи така той ще пропусне 41 домакински мача на Нетс, стига правилата да са все още в сила. Това ще се равнява на повече от 15,5 милиона долара загуба за Ървинг, който има договор за 34.9 милиона долара през сезон 2021/2022. Ървинг ще се нуждае от доказателство за поне една доза ваксина, за да тренира или да играе на собствената зала на тима. В Сан Франциско играчите трябва да бъдат напълно ваксинирани.

Нетс ще проведат първата си тренировка в Бруклин във вторник. Отборът откри тренировъчния си лагер в Сан Диего миналата седмица. Първият домакински мач на Нетс е на 24 октомври срещу Шарлът. Неваксинираните играчи от гостуващи отбори могат да играят в Ню Йорк и Сан Франциско, стига да имат отрицателни PCR тестове.

НБА отхвърли молбата на баскетболист за освобождаване от ваксинация по религиозни причини

НБА продължава атаката: Който не се ваксинира и не може да играе, няма да получи заплата

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

6 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт