Какъв жест! Шотландските фенове ще пеят химна на Украйна по време на плейофа!

Шотландските футболни фенове готвят страхотен жест на събратята си от Украйна и на националния отбор на страната. Двата тима се изправят един срещу друг на 1-ви юни в плейоф за участие на Световното първенство в Катар в края на 2022 година.
Феновете на Шотландия ще изпълнят химна на защитавата се страна от руската инвазия заедно с привържениците на „жълто-сините“. Това ще стане възможно благодарение на инициатива на ръководството на „duolingo“ – приложение за чужди езици, съобщава „ISport“.
Компанията ще публикува фонетично упътване и опростен вариант на текста на украинския химн под формата на пощенски картички. Освен това текстът на химна ще бъде публикуван в профилите на приложението в социалните мрежи. Ще бъде наличен и неговият превод.
„Футболът обединява хората, особено световните първенства, но всички ние знаем, че този мач е още по-важен. Той ще бъде гледан от целия свят. искаме всички фенове на Шотландия и всички футболни фенове да проявят своята солидарност чрез песента и да покажат, че са обединени за Украйна“, заяви мениджърът на „Duolingo“ пред „SVT TV“. А ето защо селекционерът на Украйна не взе участие пряко във войната.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

21 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт