Капитанът на ЦСКА Юрген Матей посочи голямата разлика за отбора в Първа лига и Европа

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей говори след поражението с 0:2 от норвежкия шампион Бодьо/Глимт в петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Той призна, че в Европа отборът играе добре, но не вкарва, докато в Първа лига не играе добре, но реализира и печели точки.
„Имахме проблем с пресата през първото полувреме, през второто го поправихме, но не бяхме максимално добри с топката. Трябваше от първата минута да играем далеч по-добре. Брадли и Турицов трябваше да бъдат по-свободни в игра, трябваше да намерим начин да играем повече с тях, защото са добри в атака. Не се справихме добре с центриранията, особено аз. Трябваше да ги пресираме по-добре. Радвам се, че през второто полувреме бяхме по-добре, борихме се.
През второто полувреме показахме, че можем да се борим срещу силен отбор като Бодьо/Глимт. Съгласен съм, че играем добре с топката в Европа, но не вкарваме. В България е различно – не играем добре, но вкарваме и печелим точки. Иска ми се и да играем добре, и да вкарваме. Предпочитам да играем добре всеки мач и понякога да губим, отколкото да не играем добре. ЦСКА винаги трябва да играе добре.
Показахме, че можем да се възстановяваме след Европа и да играем добре, когато следващият мач е в неделя или понеделник. Те играха умно, смените ни се отразиха положително“ – заяви Юрген Матей.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

11 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт