Куртоа бесен на ФИФА и УЕФА: На никого не му пука за здравето на футболистите

Вратарят на Белгия и Реал Мадрид – Тибо Куртоа, отправи остри критики към УЕФА и ФИФА заради натоварения календар от мачове, който застрашава здравето на играчите. Белгийците загубиха от Италия с 1:2 в мача за 3-о място на Лигата на нациите, а Куртоа определи мача като напълно безсмислен.

„Този мач не носи нищо, освен пари за УЕФА, защото са платени телевизионни права за него. Всеки иска да играе, но вижте съставите на двата отбора. Ако играехме финал, щяха да играят други футболисти. Треньорите трябва да правят непрекъснати ротации, защото има твърде много мачове“, коментира Куртоа пред ESPN.

„Догодина има световно първенство през ноември и отново ще трябва да доиграваме сезона до края на юни, след което пък ще има четири мача от Лигата на нациите. Ще има контузии, но на никого не му пука на футболистите. Почивката е едва две седмици, което е крайно недостатъчно за футболистите, които играят на топ ниво 12 месеца. Ако не надигнем глас, нищо няма да се промени“, продължи Куртоа.

Мартинес: Нямаше дузпа, ВАР трябва да помага повече на съдиите

„ФИФА и УЕФА са против Суперлигата, но те правят абсолютно същото. Непрекъснато се създават нови турнири, Купа на конференциите или както там беше името. Все повече и повече мачове. Вбесиха се на отборите, които искаха Суперлига, но на тях не им пука за футболистите, интересува ги единствено джобовете да са пълни. Как така ще има европейски и световни всяка година? Кога ще почиваме? Никога. Топ футболистите ще се контузват непрекъснато, защото не сме роботи“, добави стражът.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

13 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт