Лапорта за Суперлигата: Не искаме руски или арабски олигарси да изкривяват футболния пазар!

Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира темата за Европейската Суперлига. Той заяви, че не се притеснява от евентуални санкции на УЕФА срещу неговия клуб, Реал Мадрид и Ювентус за това, че и досега стоят зад проекта.
„Честно казано, не мисля, че са в състояние да наложат някакви санкции. Клубовете поддържат принципите на Европейския съюз: свободна конкуренция и европеизъм. Искаме футболът в Европа да бъде устойчив, така че никакви външни играчи, руски или арабски олигарси, да не изкривяват този пазар. Не мисля, че УЕФА е в състояние да накаже клубове, които защитават тези принципи“, коментира шефът на каталунците, цитиран от lesportiudecatalunya.cat.
„Допуснаха ни да участваме в следващото издание на Шампионска лига. Те не искат да бъдат атакувани от свободната конкуренция. Ако УЕФА ни накаже, това ще има ефекта на бумеранга, защото в крайна сметка те ще се противопоставят на принципите на Европейския съюз“, допълни Лапорта.
Запитан какви са отношенията на клуба с европейската футболна централа, той заяви: „Готини. вярваме, че Шампионска лига може да бъде подобрена по отношение на ресурсите за клубовете и да я направим по-привлекателна. Идеята на клубовете, подкрепящи Суперлигата, е да се намерят решения. Реални решения, а не да се продължат опитите всичко да се прикрие. Защото клубовете, които инвестират в това шоу, трябва да управляват“. А ето защо Лапорта разкритикува ПСЖ.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

32 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт