Лошото медицинско обслужване е причина за смъртта на Диего Марадона

Лошото медицинско обслужване е причина за смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона. Това изявление направи в понеделник неговият адвокат Матиас Морла, след като даде показания като свидетел. „Медицинските грижи бяха ужасни, поради което той е мъртъв“, каза Морла пред репортери след среща с прокурорите. Според него, в болницата, където Марадона е претърпял операция три седмици преди смъртта си, не са препоръчвали той да бъде под домашни грижи, но близките на футболиста са решили да го настанят в къща под наем в предградията на Буенос Айрес, където е обслужван от медицински персонал. „Беше лудост. Лекарите казаха, че трябва да е в болница“, заяви адвокатът.

Морла за последно той е видял Марадона на 16 ноември миналата година. „Той имаше странен глас, като на робот“, каза адвокатът.

Марадона почина на 25 ноември 2020 на 60-годишна възраст. Причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност, довела до белодробен оток. Аржентинската прокуратура разследва възможна небрежност от страна на лекарите на Марадона.

Психиатърът на Марадона отрича да има вина за смъртта му

Докладът за смъртта на Марадона: Агонизирал е 12 часа

Резултатите от разследването: Лекарите оставили Марадона в агония

Медицински доклад: Смъртта на Марадона можеше да бъде избегната

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт