Мач за историята в Серия А

На мача между Салернитана и Аталанта станахме свидетели на фестивал на националностите. Това, което изглеждаше като нормален двубой от четвъртия кръг на Серия А, в крайна сметка добави любопитна статистика: 20 от 22-мата играчи, които стартираха като титуляри, бяха с различни националности. В този аспект отборът, който спечели е Салернитана, който стартира с 11 играчи от 11 различни държави, докато Аталанта започна с 9 футболисти от различни националности.

Сред 22-мата играчи, които започнаха като титуляри се повтаряха само две националности – двама аржентинци в Аталанта (Мусо и Паломино) и двама италианци (Раниери в Салернитана и Толои в Аталанта). Толои обаче има и бразилско гражданство, така че добавя друга националност (21 от 22), присъстваща сред стартовите единадесет.

И двата отбора имат играчи на резервната скамейка, които увеличават броя на националностите, присъстващи в мача. Салернитана има Оби и Сими, нигерйци, Кастанос – кипърец и Ярожински – поляк. Междувременно Аталанта има албанец в лицето на Джимсити и словенец – Иличич.

Гранада през 2017г., вече подреди 11 играчи от 11 различни националности в стартовия си състав за мача срещу Бетис. Това беше първият път, който се случи подобно нещо в историята на Ла Лига.

В този ден Гранада излезе с Гийермо Очоа (мексиканец), Фулкиер (французин), Онгла (камерунец), Ектор Ернандес (испанец), Ингасон (исландец), Гастон Силва (уругваец), Уче (нигериец), Уакасо (ганаец), Андреас Перейра (бразилец), Карсела (мароканец) и Адриан Рамос (колумбиец).

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт