Мартинес: Нямаше дузпа, ВАР трябва да помага повече на съдиите

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не скри разочарованието си след загубата с 1:2 от Италия в малкия финал в Лигата на нациите. Според него главният съдия е сбъркал при отсъждането на дузпата, която Доменико Берарди реализира в 65-ата минута. Специалистът смята, че системата ВАР да бъде от по-голяма полза за главните съдии.

„Въпреки че загубихме, бяхме ефективни. Като цяло изиграхме добър мач. Смятам, че създадохме повече положения от Италия. До последната секунда смятах, че може да вкараме и да изравним“, заяви Мартинес.

„На два пъти уцелихме греда. Със всичките ми уважения, не смятам, че дузпата беше справедливо отсъдена. Реферът беше опитен, но не мисля, че осъзнава колко тежаха неговите решения днес. Нямаше дузпа, а ВАР трябва много повече да помага на съдиите“, допълни той.  

„От ментална гледна точка контролирахме мача и бяхме много по-добри от Франция. Особено съм доволен от представянето на младите футболисти. Алексис Салемакерс е израснал много в последните няколко месеца. В Андерлехт беше съвсем различен футболист. Сега използва много добре празните пространства. Определено има качества и движението му без топка е много добро“, каза още селекционерът на „червените дяволи“.

Италия се върна на победния път с успех над Белгия в малкия финал на Лигата на нациите

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

7 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт