Микел Артета призна за големия късмет на Гранит Джака

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че халфът Гранит Джака е имал изключително голям късмет по време на лондонското дерби срещу Тотнъм Хотспър. Швейцарецът пострада лошо след падане на футболист на „шпорите“, което бе неволно, и се твърдеше, че може да липсва приблизително шест месеца от футболните терени.
Все пак дефанзивният халф ще липсва поне осем седмици в следствие на интервенцията в дербито.
„Той вероятно избегна много по-тежка контузия, но ще ни липсва. Ще го загубим за известно време. Ще се опитаме да го държим колкото се може по-близо до отбора“, каза Артета.
„Неговата психика е силна и ще използва времето да се фокусира върху други неща. Ние сме тук да му помагаме и съм сигурен, че ще намерим начин да се справим без него, защото имаме наистина добри футболисти“, добави испанският мениджър. Артета добави още, че Ейнсли Мейтланд-Найлс може да бъде един от потенциалните заместници на Джака още на мача с Брайтън в събота.
„Това е красотата на спорта. Знаем, че нещата се променят много бързо и в двете посоки и за това трябва да бъдем постоянно на пръсти“, каза Артета. 
„Ще бъде наистина труден мач с Брайтън. Те са в чудесна серия. Ние знаем важността на двубоя“, заяви наставникът на „топчиите“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

0 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт