Множество сблъсъци преди финала за Лигата на конференциите, един наръган полицай

Множество сблъсъци и хулигански прояви съпътстваха финала на Лигата на конференциите между Рома и Фейенорд. Баталните сцени се разиграха денонощие преди срещата в столицата на Албания. Първо се появиха информации за ръкопашни схватки между местни и феновете на нидерландския клуб, като в социалните мрежи бе разпространена снимка на мъж, който лежи тежко ранен на земята.
След това говорител на полицията обяви, че са арестувани 60 души, от които 48 са италианци, а останалите от западноевропейската държава. Големият брой явно е заловен след грозни сцени между органите на реда и привържениците на „вълците“. Във фенски групи циркулират клипове от случката, на която е видимо, че в един момент феновете на символичния домакин се разбягват, след като се намесва полицията. Всичко това е довело до 20 ранени (12 полицаи, 4 албанци, 3 италианци и 1 холандец).

12 души са настанени за лечение, но не се съобщава тяхната националност. Тази сутрин заместник – директорът на националната полиция разкри, че 80 италиански хулигани са били депортирани от пристанището на Дурас. Най-тежкият случай от изминалата вечер е наръган полицай от фен на Рома, който се издирва. За това му престъпление го грози лишаване от свобода до седем години.
Ето къде може да следите финала НА ЖИВО!
 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт